Ameerika pannkoogid, pisikesed, pehmed, paksud
Ameerika pannkoogid on pihku mahtuva suurusega, ei ole pealt üldse rasvased, ei keerdu ümber sõrme ja on hammustades pehmemast pehmemad. Ilma moosi või siirupita pole eriti magusadki. Kui tainas õhtul valmis teha, saab neid üsna hästi hommikul pannile panna ja sooje värskelt küpsetatud pannkooke enne kodust lahkumist süüa.
Klassikalised ameerika pannkoogid
Märkmed
Ettevalmistamise aeg sisaldab poolt tundi taina tõmbamise aega.
Koostisosad
- 2 muna
- 3 spl suhkrut
- 1tl vaniljesuhkrut
- 1/4 tl soola
- veidi muskaatpähklit
- 1/4 tl kaneeli
- 2 spl õli
- 130 g ehk 2dl jahu
- 150 g ehk 1,5dl piima
- 1 tl küpsetuspulbrit
Valmistamise juhend
- Vahusta munad suhkru ja teiste maitseainetega tugevaks vahuks.
- Lisa õli, jahu ja piim ning mikserda ühtlaseks.
- Vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema, veel parem oleks üleöö.
- Soojenda pann keskmisele kuumusele (5/9), lisa tilk õli ja aja see salvrätikga laiali.
- Kalla 0,5 dl tainast panni keskele, tasakesi kallates moodustub üsna ümmargune pannkook.
- Prae ühelt küljelt, kuni koogil sellised mullid nagu koostisosade kohal oleval pildil näha ↑↑↑.
- Seejärel keera teine külg.
- Parajaks hommikusöögiks piisab kahest koogist.
- Söö koos vahtrasiirupi ja mõne imehea moosiga, marjade või puuviljaga.
Ameerika pannkoogid vahtrasiirupiga on klassika, kuid lihtsalt hea moos või marjad-puuviljad on samuti suurepärased. Soe pannkook ja marjajäätis tundub veelgi parem idee, kuid see jääb siiski rohkem nädalavahetuse pikaks hommikuks, mitte argipäeva iga-minut-arvel ärkamisjärgsesse aega.
Kui pisikesed ja õhulised ameeriklased vajavad vahelduseks üle panni kooke, siis neid saab teha nii porgandi kui ka kõrvitsaga.
Jälgi meid: