Makrelli quiche

Makrelli quiche

Kuumadel suvepäevadel maitseb külm söök tunduvalt paremini. Makrelli quiche on seetõttu üks väga hea toit, et ka see on jahedana parem, saab varem valmis teha ja hiljem nautida. Lihtsam on seda küll valmistada suitsuskumbriaga, kuid ahjus tehtud makrell* on vähem soolane ja seetõttu saab ka 

Muffinid, oopsie-hõngulised

Muffinid, oopsie-hõngulised

Oopsid on low carb ehk madala süsivesiku sisaldusega “leivakesed”, mis seekord pole tehtud low carb kiudainega, vaid harilikku nisujahuga ning pistetud veel kõigetipuks muffinivormidesse. Muffinid on väikese singi lisandiga, juustust rääkimata. 3 muna pool topsi toorjuustu 1,5 spl nisujahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 50 grammi sinki 

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Võimalusi teha muna saia sees, on lõputult. See vaeste rüütlite versioon võimaldab sellest teha täiesti arvestatava eine või isegi kõhutäie. Kõigepealt on vaja küpsetada üks 24cm läbimõõduga 450grammine ümar saiapäts. 6 kanamuna või 30 vutimuna 1 mugulsibul 100-130g suitsupeekonit pool paprikat värsket basiilikut peotäis riivjuustu 

Lihtne quiche

Lihtne quiche

Lihtne quiche valmib ilma ühegi tainaga mässamata, suvine aeg, mil tomatid, roheline … kõik on valmimas, süüa tahaks pigem kergelt ja köögis olla vähe. 75g riivsaia saab kodus olemasolevast saiast läbi köögikombaini lastes 1 mugulsibul 4 tomatit peotäis värsket basiilikut 100g head juustu + veel 

Paneeritud vutimunad

Paneeritud vutimunad

Keedumunade veidi pikem versioon, aga see-eest maitsestatud ja oi-oi kui head on paneeritud vutimunad: 12 vutimuna 3-4 spl riivsaia õli* soola, pipart kurki, tomatit, rohelist… nimeta ainult, millega koos neid süüa Keeda 10 vutimuna, piisab kahest minutist mulisemisest, jahuta ja koori. Klopi väikses kausis/tassis 3 

Muna ja toorelt

Muna ja toorelt

Igaüks, kes sööb tainast, munaga tainast – võib tituleerida kui munajoodikut. Kuid täitsa ausalt, toiteväärtused püsivad kõigeparemini siiski värskes, töötlemata söögis nagu seda on toores muna. Koogel-moogel jms on paljudel siiski lapsepõlve arsenalis, minul vähemalt küll, ema ei lubanud, aga vanaema halastas. Toores muna, olgu 

Munade keetmine

Munade keetmine

Munade keetmine sõltub muna suurusest ja sellest, mida keedumunalt oodatakse – vedela rebuga muna, täiesti läbiküpsenud muna. Ühed pisemad munadest, mida süüakse, on pärit vuttidelt. Vutimunad on keskmiselt 13-15grammi rasked, keskmise kanamuna kaalu saavutamiseks kulub neid 4-5 tükki, seega on ilmselge, et keetmine võtab aega