Lihapallid võrratus kastmes

Lihapallid võrratus kastmes

Mõnus paks tomatine kaste mõnusalt mahlaste lihapallidega. Natuke munamakarone kõrvale ja toekas kõhutäis missugune. Aega kõige selle tarbeks kulub tund. Käed on küll tööd täis kogu selle aja, kuid maitseelamus tasub end ära. Lihapallid võrratus kastmes saavad kindlasti lemmikuks ja ainult mitte pastaga, vaid pea 

Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga

Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga

On valk, on süsivesik ja on ka aedviljad, peaaegu nagu terve söögikord pakitud ühte. Linnulihaga ja gluteenivabalt peale kauba. Ideaalist on puudu vaid see, et kotletipressi kasutamiseks on tainas liiga vedel. Maitsed on põimunud ühte, mahlaselt. Kanafilee kotletid saab eelnevalt valmis teha ja pärast jääb 

Kotlet, see kõige parem

Kotlet, see kõige parem

Hakklihatoidud on sageli kindla peale minek, kõik söövad, keegi ei pirtsuta, maitse on ka suurepärane. Piisavalt pruun kotlet on silmale ilus, lõhnab hästi, suu nurka tekib tahes tahtmata tilk. Hakk-kotletid on maitsvad, kuid kätega nende vormimine oli minu jaoks tüütu, käed lihased, suurused kippusid varieeruma. 

Rassolnik, talupojasupp

Rassolnik, talupojasupp

Nostalgia, meenub koheselt Nõmme männimets, suur supitaldrik, millesse hapukurke hakkisin, see oli kindlasti parim osa selle supi juures. Kurke oli lapsena selle sees minu jaoks ilmselgelt liiga vähe. Supileem, hapukoor ja pisikeseks hakitud marineeritud kurgid – sellest oleks minu meelest talupojasupile piisanud. Kuid rassolnik ei 

Kananagitsad, fileest

Kananagitsad, fileest

Meie pere täielik hitt-söögiks on kananagitsad, just need, mis ise tehtud, värskest broileri rinnafileest, värskelt lõigatud, klopitud munasse pistetud, riivsaia-sibulapurus veeretatud ning kuumale pannile särisema pandud. Seejärel sõelal nõrgunud ning mõnus amps ootab söömist, kahte kord pole vaja kutsuda. Kui mul filee on sulama võetud, 

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Küüslauk on mulle alati meeldinud, peediga, juustusaiaga, küüslauguleivad, hmmmm. Lausa selliselt meeldib, et kolm korrust alla poole oli seda trepikojas tunda, kui mul kord tugev nohu oli ja enese ravimisega tegelesin, lift oli seepäev katki ning mees oli täielikus arvamuses, et naabrid on sibula küüslaugu 

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Sügis oma kõrvitsaküllusega kutsub seda söökidesse pistma, igal moel ja kujul. Riivitult, tükeldatult, püreeritult, ikka sedasi, et köögivilju mahuks kõhtu vähemalt kuus peotäit päevas. Kuna liha on meie majas au sees ja päris beebitoitu üleni peenestatult ka süüa ei taha, siis kõrvitsapüreesupp MegiMekra moodi on 

Puljong, selge ja kuldne

Puljong, selge ja kuldne

Minu puljongi keetmise algusaega jääb raamat 50 või oli see 100 nõuannet supi keetmiseks, täielik samm-sammuline õpetus, et puljong valmis saada ja muidugi ka portsjon supiretsepte. Mõned tõeterad algajale olid kuldaväärt. Ja suppi me armastame. Seega saab saadud tõeterasid sagedasti katsetada ning oma kogemusi juurde 

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Jahedatel sügis- või külmadel talveõhtutel on vaja vabraotsani sooja püüda, üks võimalus on seda joogi või söögiga teha, olgu selleks kakao või toekas ja toitev karjuse pirukas. Toeka ja toitva süsivesikute sisaldust annab paremaks timmida, kui kartulipuder enam päris kartulipuder pole, vaid aedvilja-juurikalise lisandiga, olenevalt 

Muffinid, oopsie-hõngulised

Muffinid, oopsie-hõngulised

Oopsid on low carb ehk madala süsivesiku sisaldusega “leivakesed”, mis seekord pole tehtud low carb kiudainega, vaid harilikku nisujahuga ning pistetud veel kõigetipuks muffinivormidesse. Muffinid on väikese singi lisandiga, juustust rääkimata. 3 muna pool topsi toorjuustu 1,5 spl nisujahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 50 grammi sinki