Pasteet – kodune, hõrk ja hea

Pasteet – kodune, hõrk ja hea

Pasteet on üks võileivakatetest, mis on meil erilise lemmiku tiitli teeninud. Veel soojana kiputakse seda lusikaga sööma otse kausist, seetõttu eelistan vastu ööd valmistamist ja hommikul kärmelt sügavkülma minevaid portse eemaldada. Muidu on kilo pasteeti ja päev. Korralikult soolvees leotatud maksa on pannil hautades tekib 

Võileivamääre, heeringaga

Võileivamääre, heeringaga

Krõbe sepiku viil, mõnus kiht võid, selle peal pikantne ja soolane heeringaga võileivamääre, mis viib keele alla. Kel maitseb tuubi pakitud kaaviar poeriiulilt, sel maitseb kindlasti ka juustu-porgandi-heeringa võileivamääre. Mida intensiivsema maitsega juust valida, seda maitsvam on lõpptulemus, lihtsad koostisosad ja üllatuslikult hea tulemus. Parim 

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizza peale pandav kate on valiku küsimus, soovid erinevad seinast seina. Kuid pizzapõhi on midagi konservatiivset. See peab olema pehme ja hea. Ainult hea taina võib lihtsasti nahka keerata, piisab teadmatusest või nupu vääratusest, kuid pizzapõhi on ütlemata lihtne ja odav. 300 grammi nisujahu 3 

Leivategu, leib ja keeduleib

Leivategu, leib ja keeduleib

Mõned korrad aastas püüdsin leiba teha, rohkem ei raatsinud, sest alati läksid pätsid untsu, küll oli saepuru, ei kerkinud või muud taolist, kuniks sattusin Natuke head blogis Ärma talu leiva otsa. Esimene, mis juuretise juhendiga kooner polnud, kõikjal mujal oli viiluke leiba ja katke hapupiima 

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Võimalusi teha muna saia sees, on lõputult. See vaeste rüütlite versioon võimaldab sellest teha täiesti arvestatava eine või isegi kõhutäie. Kõigepealt on vaja küpsetada üks 24cm läbimõõduga 450grammine ümar saiapäts. 6 kanamuna või 30 vutimuna 1 mugulsibul 100-130g suitsupeekonit pool paprikat värsket basiilikut peotäis riivjuustu 

Teeme saia, sellist sepiku laadset

Teeme saia, sellist sepiku laadset

Ma ei mäleta, millal viimati ostsin valget saia, alati on valikus olnud sepik. Kuna meile aga meeldib soe sai, sepik, soe leib… siis tuleb selle tegemisega ise hakkama saada, siin majas on ka üks toidukriitik, kelle ninaabil sai sepik õige krõbeda lõhna, õhumull ühtlaseks, koorik