Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede 

Makrelli quiche

Makrelli quiche

Kuumadel suvepäevadel maitseb külm söök tunduvalt paremini. Makrelli quiche on seetõttu üks väga hea toit, et ka see on jahedana parem, saab varem valmis teha ja hiljem nautida. Lihtsam on seda küll valmistada suitsuskumbriaga, kuid ahjus tehtud makrell* on vähem soolane ja seetõttu saab ka 

Lihapallid võrratus kastmes

Lihapallid võrratus kastmes

Mõnus paks tomatine kaste mõnusalt mahlaste lihapallidega. Natuke munamakarone kõrvale ja toekas kõhutäis missugune. Aega kõige selle tarbeks kulub tund. Käed on küll tööd täis kogu selle aja, kuid maitseelamus tasub end ära. Lihapallid võrratus kastmes saavad kindlasti lemmikuks ja ainult mitte pastaga, vaid pea 

Lahtine kala-seenepirukas

Lahtine kala-seenepirukas

Kui on vaja saledamat joont hoidma hakata, meeldib mulle valmistada täpsete portsudega sööke. Et poleks põhjatut potti, millest muudkui aga tõsta ja tõsta ja tõsta. Kui vorm on tühi, siis vorm on tühi ja ei ühtki ampsu enam. See kala-seenepirukas on täpselt selline. Rohke või 

Ahjukartulid

Ahjukartulid

Ahjukartulid, mis pealt krõbedad, seest pehmed. Just sellised parajad, sellised, mida oodata ja tahaks süüa tunduvalt rohkem, kui vöökoht lubab, sest need on lihtsalt nii head. Aga ainult ahjusoojana, külm ahjukartul pole enam see, mis ta olema peaks, samas on need ju nii maitsvad, et 

Koolibri kook – hummingbird cake

Koolibri kook – hummingbird cake

1978. aastal ilmus Lõuna-Carolinas proua L. H Wigginsi sulest retsept “Koolibri kook”. Tegu on ühe tõeliselt magusa ja mahlase koogiga, mis tuleb ööpäev varem valmis teha, et alguse vängus saaks kenasti võrratuks maitsekülluseks üle minna. Koostisosade rohkus tekitab näilise keerukuse taina kokku segamisel, mis tegelikult 

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizza peale pandav kate on valiku küsimus, soovid erinevad seinast seina. Kuid pizzapõhi on midagi konservatiivset. See peab olema pehme ja hea. Ainult hea taina võib lihtsasti nahka keerata, piisab teadmatusest või nupu vääratusest, kuid pizzapõhi on ütlemata lihtne ja odav. 300 grammi nisujahu 3 

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Jahedatel sügis- või külmadel talveõhtutel on vaja vabraotsani sooja püüda, üks võimalus on seda joogi või söögiga teha, olgu selleks kakao või toekas ja toitev karjuse pirukas. Toeka ja toitva süsivesikute sisaldust annab paremaks timmida, kui kartulipuder enam päris kartulipuder pole, vaid aedvilja-juurikalise lisandiga, olenevalt 

Muffinid, oopsie-hõngulised

Muffinid, oopsie-hõngulised

Oopsid on low carb ehk madala süsivesiku sisaldusega “leivakesed”, mis seekord pole tehtud low carb kiudainega, vaid harilikku nisujahuga ning pistetud veel kõigetipuks muffinivormidesse. Muffinid on väikese singi lisandiga, juustust rääkimata. 3 muna pool topsi toorjuustu 1,5 spl nisujahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 50 grammi sinki 

Leivategu, leib ja keeduleib

Leivategu, leib ja keeduleib

Mõned korrad aastas püüdsin leiba teha, rohkem ei raatsinud, sest alati läksid pätsid untsu, küll oli saepuru, ei kerkinud või muud taolist, kuniks sattusin Natuke head blogis Ärma talu leiva otsa. Esimene, mis juuretise juhendiga kooner polnud, kõikjal mujal oli viiluke leiba ja katke hapupiima