Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga
Jump to recipe
On valk, on süsivesik ja on ka aedviljad, peaaegu nagu terve söögikord pakitud ühte. Linnulihaga ja gluteenivabalt peale kauba. Ideaalist on puudu vaid see, et kotletipressi kasutamiseks on tainas liiga vedel. Maitsed on põimunud ühte, mahlaselt.
Kanafilee kotletid saab eelnevalt valmis teha ja pärast jääb soojendamise ja söömise vaev. Maitsevad suurepäraselt ka külmalt, hommikune valguallikas õhtul järgi jäänutest on leitud.
Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga
Persons
20
Serving Size
1 kotlet
Ettevalmistamise aeg
30 minutit
Valmimise aeg
30 minutit
Total Time
1 tund
Märkmed
Hakklihamasina asemel võib kasutada ka köögikombaini lõikurit liha purustamiseks.
Koostisosad
- 750 g kanafileed
- 2 mugulsibulat
- 250 g progandit
- 2 muna
- 200 grammi keedetud riisi (~70g keetmata riisi)
- 100 ml vahukoort
- peotäis riivitud kõvajuustu, nt Forte
- 0,5 tl soola
- paar vürtsitera ja näpuotsaga must pipart
- õli praadimiseks
Valmistamise juhend
- Pane pann keskmisele kuumusele soojenema, lisa paar supilusikat õli.
- Haki sibulad ja riivi porgandid ja pane need pannile kaane alla hauduma.
- Tükelda rinnafileed piisavalt väikseks, et mahuksid hakklihamasina avast sisse.
- Kui sibul on kuldne ja porgand pehme, siis aja läbi hakklihamasina rinnafileed, vürtsiterad ja sibula-porgandi segu.
- Kaussi lisa riis, vahukoor, munad, juust ja maitseained. Sega ühtlaseks massiks.
- Pane pann(id) keskmisele kuumusele õliga soojenema.
- Vormi 1 cm paksused kotletid.
- Kotlette pannile tõstes lisa veidi kuumust.
- Teist külge praadides kata pann kaanega ja alanda kuumust.
© 2024 MegiMekra retseptikogu
Forte juust on üks minu lemmikustest, üliharva, kui varu jääb õigeaegselt uuendamata. Kui kerged linnulihaga kotletid jäävad lahjaks, saab alati teha veiselihaga versiooni, mida ka Karlson oleks armastanud.
Jälgi meid: