Piparkoogitainas, suus sulav tulemus

Piparkoogitainas, suus sulav tulemus

Minu lapsepõlve algusaegadel olid piparkoogid valmistatud poetainast, mis oli tumedamast tumedam ja väga piprane, sest nimi on ju PIPARkook. Nende koogikeste küpsetamise rõõm seisnes üksnes keset talve võimaluses voolida ja vormida, nagu liivakastiealisele kohane. Söögiks olid need kõlbmatud ja egas neid pikalt vormida ka polnud 

Piparkoogi glasuur

Piparkoogi glasuur

Kuigi on mulle piparkoogid kogu elu maitsenud, siis lapsena võisid koogid olemata olla, peaasi et piparkoogi glasuuri leiduks. Nüüd on vastupidi, parim piparkook on minu jaoks ilma glasuurita, kuid kaunistada on neid nii mõnus. Valge vaabaga piparkoogid on kohe hoopis jõululikumad, just valge. Kui aga 

Jõulutähed, täielik klassika

Jõulutähed, täielik klassika

Jõulutähed kuulusid mu lapsepõlve jõulude juurde, nii palju, kui end mäletan, sai neid iga aasta küpsetatud, kuskilt Soome ajakirjast või Burdast vms oli ema retsepti saanud. Jõulutähe tegu oma lihtsuses oli minule delegeeritud. Seega päris proff nende kokku voltimises – aastate pikkune kogemus. Päris originaalretseptis