Piparkoogitainas, suus sulav tulemus

Piparkoogitainas, suus sulav tulemus
Jump to recipe

Minu lapsepõlve algusaegadel olid piparkoogid valmistatud poetainast, mis oli tumedamast tumedam ja väga piprane, sest nimi on ju PIPARkook. Nende koogikeste küpsetamise rõõm seisnes üksnes keset talve võimaluses voolida ja vormida, nagu liivakastiealisele kohane. Söögiks olid need kõlbmatud ja egas neid pikalt vormida ka polnud mahti. Kuniks ülelahe jõudis meie juurde piparkoogitaina retsept. See lõhn, see toore taina maitse ja küpsetatult… mmm. Tulemuseks piparkoogid, mis sulavad suus, nad, justnimelt nad sulavad suus, kerkivad, on õhulised, piparkoogitainas on lihtsasti rullitav, isegi otse külmikust võttes.

Tarvitada ettevaatlikult, üsna sõltuvust tekitav kraam. Head nii glasuuriga, kui ka ilma. Dansukkeri suhkrusiirupeid panen harilikult pooleks, pool tumedat ja pool heledat.

76 / 100
Jälgi meid: