Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede 

Piparkoogitainas, suus sulav tulemus

Piparkoogitainas, suus sulav tulemus

Minu lapsepõlve algusaegadel olid piparkoogid valmistatud poetainast, mis oli tumedamast tumedam ja väga piprane, sest nimi on ju PIPARkook. Nende koogikeste küpsetamise rõõm seisnes üksnes keset talve võimaluses voolida ja vormida, nagu liivakastiealisele kohane. Söögiks olid need kõlbmatud ja egas neid pikalt vormida ka polnud 

Ameerika pannkoogid, pisikesed, pehmed, paksud

Ameerika pannkoogid, pisikesed, pehmed, paksud

Ameerika pannkoogid on pihku mahtuva suurusega, ei ole pealt üldse rasvased, ei keerdu ümber sõrme ja on hammustades pehmemast pehmemad. Ilma moosi või siirupita pole eriti magusadki. Kui tainas õhtul valmis teha, saab neid üsna hästi hommikul pannile panna ja sooje värskelt küpsetatud pannkooke enne 

Piparkoogi glasuur

Piparkoogi glasuur

Kuigi on mulle piparkoogid kogu elu maitsenud, siis lapsena võisid koogid olemata olla, peaasi et piparkoogi glasuuri leiduks. Nüüd on vastupidi, parim piparkook on minu jaoks ilma glasuurita, kuid kaunistada on neid nii mõnus. Valge vaabaga piparkoogid on kohe hoopis jõululikumad, just valge. Kui aga 

Jõulutähed, täielik klassika

Jõulutähed, täielik klassika

Jõulutähed kuulusid mu lapsepõlve jõulude juurde, nii palju, kui end mäletan, sai neid iga aasta küpsetatud, kuskilt Soome ajakirjast või Burdast vms oli ema retsepti saanud. Jõulutähe tegu oma lihtsuses oli minule delegeeritud. Seega päris proff nende kokku voltimises – aastate pikkune kogemus. Päris originaalretseptis 

Õunakook – pühendatuna 14. novembrile – ülemaailmsele diabeedipäevale

Õunakook – pühendatuna 14. novembrile – ülemaailmsele diabeedipäevale

11. aastat tagasi, sel samal päeval, oli 14. november minu jaoks päev nagu iga teine, ainult selle vahega, et uudistest jooksis läbi, kui üldse tähelegi panin, et tegu on ülemaailmse diabeedipäevaga. Mõned kuud hiljem sai diabeet minu elu valusaks oskaks, meie pere vanim laps sai 

Koolibri kook – hummingbird cake

Koolibri kook – hummingbird cake

1978. aastal ilmus Lõuna-Carolinas proua L. H Wigginsi sulest retsept “Koolibri kook”. Tegu on ühe tõeliselt magusa ja mahlase koogiga, mis tuleb ööpäev varem valmis teha, et alguse vängus saaks kenasti võrratuks maitsekülluseks üle minna. Koostisosade rohkus tekitab näilise keerukuse taina kokku segamisel, mis tegelikult 

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Pannkoogid on ühed head asjad, ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei söö pannkooke. Kindla peale minek. Kõrvitsahooajale kohaselt tuli teha ka pannkooke nendest. Lusika pannkoogid pole just minu lemmik rida, seega kõrvitsaga pannkoogid, üle panni kookidena sai repertuaari võetud. Kui porgandi pannkookidesse lisamisel 

Sebra kook

Sebra kook

Ülilihtsatest koostisosadest valmib siiruviiruline sebra kook. Kogu valmistamise raskus seisneb kannatlikkuses heledat ja tumedat tainast kordamööda koogivormi sisse tõsta. Aega kulub selleks umbes nii palju, kui ahju 200 kraadini soojenemisel või siis veidi rohkem. 5 muna 320 grammi suhkrut koos natukese vaniljesuhkruga 325 grammi nisujahu 

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Harilikke, suuri ülepannikooke saab teha ka pisikese porgandiga, selle võrra läheb vähem vedelikku. Keeratavus, koospüsimine ja kõik muu jääb samaks – tulemuseks õhukesed pannkoogid. Suhkrut tainale ei lisa, magususe annab vajadusel moos, mesi, kreem…, kui teada, et kindlalt magustoiduks tuleb see ports, siis võib ka