Makrelli quiche

Makrelli quiche

Kuumadel suvepäevadel maitseb külm söök tunduvalt paremini. Makrelli quiche on seetõttu üks väga hea toit, et ka see on jahedana parem, saab varem valmis teha ja hiljem nautida. Lihtsam on seda küll valmistada suitsuskumbriaga, kuid ahjus tehtud makrell* on vähem soolane ja seetõttu saab ka 

Pasteet – kodune, hõrk ja hea

Pasteet – kodune, hõrk ja hea

Pasteet on üks võileivakatetest, mis on meil erilise lemmiku tiitli teeninud. Veel soojana kiputakse seda lusikaga sööma otse kausist, seetõttu eelistan vastu ööd valmistamist ja hommikul kärmelt sügavkülma minevaid portse eemaldada. Muidu on kilo pasteeti ja päev. Korralikult soolvees leotatud maksa on pannil hautades tekib 

Lahtine kala-seenepirukas

Lahtine kala-seenepirukas

Kui on vaja saledamat joont hoidma hakata, meeldib mulle valmistada täpsete portsudega sööke. Et poleks põhjatut potti, millest muudkui aga tõsta ja tõsta ja tõsta. Kui vorm on tühi, siis vorm on tühi ja ei ühtki ampsu enam. See kala-seenepirukas on täpselt selline. Rohke või 

Võileivamääre, heeringaga

Võileivamääre, heeringaga

Krõbe sepiku viil, mõnus kiht võid, selle peal pikantne ja soolane heeringaga võileivamääre, mis viib keele alla. Kel maitseb tuubi pakitud kaaviar poeriiulilt, sel maitseb kindlasti ka juustu-porgandi-heeringa võileivamääre. Mida intensiivsema maitsega juust valida, seda maitsvam on lõpptulemus, lihtsad koostisosad ja üllatuslikult hea tulemus. Parim 

Kananagitsad, fileest

Kananagitsad, fileest

Meie pere täielik hitt-söögiks on kananagitsad, just need, mis ise tehtud, värskest broileri rinnafileest, värskelt lõigatud, klopitud munasse pistetud, riivsaia-sibulapurus veeretatud ning kuumale pannile särisema pandud. Seejärel sõelal nõrgunud ning mõnus amps ootab söömist, kahte kord pole vaja kutsuda. Kui mul filee on sulama võetud, 

Muffinid, oopsie-hõngulised

Muffinid, oopsie-hõngulised

Oopsid on low carb ehk madala süsivesiku sisaldusega “leivakesed”, mis seekord pole tehtud low carb kiudainega, vaid harilikku nisujahuga ning pistetud veel kõigetipuks muffinivormidesse. Muffinid on väikese singi lisandiga, juustust rääkimata. 3 muna pool topsi toorjuustu 1,5 spl nisujahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 50 grammi sinki 

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Harilikke, suuri ülepannikooke saab teha ka pisikese porgandiga, selle võrra läheb vähem vedelikku. Keeratavus, koospüsimine ja kõik muu jääb samaks – tulemuseks õhukesed pannkoogid. Suhkrut tainale ei lisa, magususe annab vajadusel moos, mesi, kreem…, kui teada, et kindlalt magustoiduks tuleb see ports, siis võib ka 

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562

Võimalusi teha muna saia sees, on lõputult. See vaeste rüütlite versioon võimaldab sellest teha täiesti arvestatava eine või isegi kõhutäie. Kõigepealt on vaja küpsetada üks 24cm läbimõõduga 450grammine ümar saiapäts. 6 kanamuna või 30 vutimuna 1 mugulsibul 100-130g suitsupeekonit pool paprikat värsket basiilikut peotäis riivjuustu 

Lihtne quiche

Lihtne quiche

Lihtne quiche valmib ilma ühegi tainaga mässamata, suvine aeg, mil tomatid, roheline … kõik on valmimas, süüa tahaks pigem kergelt ja köögis olla vähe. 75g riivsaia saab kodus olemasolevast saiast läbi köögikombaini lastes 1 mugulsibul 4 tomatit peotäis värsket basiilikut 100g head juustu + veel 

Paneeritud vutimunad

Paneeritud vutimunad

Keedumunade veidi pikem versioon, aga see-eest maitsestatud ja oi-oi kui head on paneeritud vutimunad: 12 vutimuna 3-4 spl riivsaia õli* soola, pipart kurki, tomatit, rohelist… nimeta ainult, millega koos neid süüa Keeda 10 vutimuna, piisab kahest minutist mulisemisest, jahuta ja koori. Klopi väikses kausis/tassis 3