Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede 

Õunakook – pühendatuna 14. novembrile – ülemaailmsele diabeedipäevale

Õunakook – pühendatuna 14. novembrile – ülemaailmsele diabeedipäevale

11. aastat tagasi, sel samal päeval, oli 14. november minu jaoks päev nagu iga teine, ainult selle vahega, et uudistest jooksis läbi, kui üldse tähelegi panin, et tegu on ülemaailmse diabeedipäevaga. Mõned kuud hiljem sai diabeet minu elu valusaks oskaks, meie pere vanim laps sai 

Koolibri kook – hummingbird cake

Koolibri kook – hummingbird cake

1978. aastal ilmus Lõuna-Carolinas proua L. H Wigginsi sulest retsept “Koolibri kook”. Tegu on ühe tõeliselt magusa ja mahlase koogiga, mis tuleb ööpäev varem valmis teha, et alguse vängus saaks kenasti võrratuks maitsekülluseks üle minna. Koostisosade rohkus tekitab näilise keerukuse taina kokku segamisel, mis tegelikult 

Sebra kook

Sebra kook

Ülilihtsatest koostisosadest valmib siiruviiruline sebra kook. Kogu valmistamise raskus seisneb kannatlikkuses heledat ja tumedat tainast kordamööda koogivormi sisse tõsta. Aega kulub selleks umbes nii palju, kui ahju 200 kraadini soojenemisel või siis veidi rohkem. 5 muna 320 grammi suhkrut koos natukese vaniljesuhkruga 325 grammi nisujahu 

Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Minu viimase aja üks lemmikutest, sunnib enne järgmise lõigu võtmist mõtlema ja päris korralikult Crosstrainerit kasutama. “Originaalis” on see keeks sidruniga, kuid eluaegse andnud apelsinihulluna kasutan apelsinikoort. 4 suurt kanamuna 200 grammi suhkrut 200 grammi jahu 200 grammi võid Ühe apelsini riivitud koor Poole sidruni