Õhukesed pannkoogid porgandiga
Harilikke, suuri ülepannikooke saab teha ka pisikese porgandiga, selle võrra läheb vähem vedelikku. Keeratavus, koospüsimine ja kõik muu jääb samaks – tulemuseks õhukesed pannkoogid. Suhkrut tainale ei lisa, magususe annab vajadusel moos, mesi, kreem…, kui teada, et kindlalt magustoiduks tuleb see ports, siis võib ka kaneeli tainale lisada. Aga magustamata kookidega saab muul juhul valida, kas teha täidis või süüa moosiga.
- 4 muna
- 200g nisujahu
- 0,5l piima miinus porgand (või piima veega pooleks miinus porgand)
- peenelt riivitud porgand
- veidi soola
- 30g sulavõid või 30ml head õli
- killuke võid esimese koogi jaoks
Munad tuleb üsna vahtu mikserdada, lisada pool jahust ja porgand, segada ühtlaseks. Pool piimast ja jälle kloppida (nagu ütles Tjorven), ülejäänud jahu ja mikserdada, ülejäänud piim, või, maitseained ja mikserdada. Esimene kook vajab natuke võid pannile, kuid edasi pole enam vaja. Õhukesed pannkoogid õhtul valmis teha, hea hommikusöök enne koolipäeva.
Jälgi meid: