Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede 

Rassolnik, talupojasupp

Rassolnik, talupojasupp

Nostalgia, meenub koheselt Nõmme männimets, suur supitaldrik, millesse hapukurke hakkisin, see oli kindlasti parim osa selle supi juures. Kurke oli lapsena selle sees minu jaoks ilmselgelt liiga vähe. Supileem, hapukoor ja pisikeseks hakitud marineeritud kurgid – sellest oleks minu meelest talupojasupile piisanud. Kuid rassolnik ei 

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Küüslauk on mulle alati meeldinud, peediga, juustusaiaga, küüslauguleivad, hmmmm. Lausa selliselt meeldib, et kolm korrust alla poole oli seda trepikojas tunda, kui mul kord tugev nohu oli ja enese ravimisega tegelesin, lift oli seepäev katki ning mees oli täielikus arvamuses, et naabrid on sibula küüslaugu 

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Pannkoogid on ühed head asjad, ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei söö pannkooke. Kindla peale minek. Kõrvitsahooajale kohaselt tuli teha ka pannkooke nendest. Lusika pannkoogid pole just minu lemmik rida, seega kõrvitsaga pannkoogid, üle panni kookidena sai repertuaari võetud. Kui porgandi pannkookidesse lisamisel 

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Sügis oma kõrvitsaküllusega kutsub seda söökidesse pistma, igal moel ja kujul. Riivitult, tükeldatult, püreeritult, ikka sedasi, et köögivilju mahuks kõhtu vähemalt kuus peotäit päevas. Kuna liha on meie majas au sees ja päris beebitoitu üleni peenestatult ka süüa ei taha, siis kõrvitsapüreesupp MegiMekra moodi on 

Puljong, selge ja kuldne

Puljong, selge ja kuldne

Minu puljongi keetmise algusaega jääb raamat 50 või oli see 100 nõuannet supi keetmiseks, täielik samm-sammuline õpetus, et puljong valmis saada ja muidugi ka portsjon supiretsepte. Mõned tõeterad algajale olid kuldaväärt. Ja suppi me armastame. Seega saab saadud tõeterasid sagedasti katsetada ning oma kogemusi juurde 

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!

Pizza peale pandav kate on valiku küsimus, soovid erinevad seinast seina. Kuid pizzapõhi on midagi konservatiivset. See peab olema pehme ja hea. Ainult hea taina võib lihtsasti nahka keerata, piisab teadmatusest või nupu vääratusest, kuid pizzapõhi on ütlemata lihtne ja odav. 300 grammi nisujahu 3 

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Karjuse pirukas – Shepherd’s pie

Jahedatel sügis- või külmadel talveõhtutel on vaja vabraotsani sooja püüda, üks võimalus on seda joogi või söögiga teha, olgu selleks kakao või toekas ja toitev karjuse pirukas. Toeka ja toitva süsivesikute sisaldust annab paremaks timmida, kui kartulipuder enam päris kartulipuder pole, vaid aedvilja-juurikalise lisandiga, olenevalt 

Munata majonees

Munata majonees

Kui tooreid mune niivõrd palju ei usalda või tegu hoopis nende talumatusega, aitab välja munata majonees. Suvised, õues käivate või väga hea toidu peal elavate kanade munad annavad küll kauni kollase värvuse majoneesile, kuid ilma saab ka. Kas just nii kollase, kuid parajalt paksu ja 

Hernesupp ühe tunniga!?!

Hernesupp ühe tunniga!?!

Kapis on kuivatatud herned, külmikus suitsusink, leidub ka vajalikke juurikaid. Kruubisõbral kruupe. Hernesupp saab järelikult valmis järgmiseks päevaks, kui just väheke ei kiirenda seda teemat. Nii pea ööpäeva. Herneste (ja kruupide) leotamise võrra ja siis veel keeduaega ka mäekõrguselt lühemaks. Kui vastlapäev liiga ruttu on