Lihapallid võrratus kastmes

Lihapallid võrratus kastmes

Mõnus paks tomatine kaste mõnusalt mahlaste lihapallidega. Natuke munamakarone kõrvale ja toekas kõhutäis missugune. Aega kõige selle tarbeks kulub tund. Käed on küll tööd täis kogu selle aja, kuid maitseelamus tasub end ära. Lihapallid võrratus kastmes saavad kindlasti lemmikuks ja ainult mitte pastaga, vaid pea 

Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga

Linnulihaga kotletid pisikese juurikaga

On valk, on süsivesik ja on ka aedviljad, peaaegu nagu terve söögikord pakitud ühte. Linnulihaga ja gluteenivabalt peale kauba. Ideaalist on puudu vaid see, et kotletipressi kasutamiseks on tainas liiga vedel. Maitsed on põimunud ühte, mahlaselt. Kanafilee kotletid saab eelnevalt valmis teha ja pärast jääb 

Ameerika pannkoogid, pisikesed, pehmed, paksud

Ameerika pannkoogid, pisikesed, pehmed, paksud

Ameerika pannkoogid on pihku mahtuva suurusega, ei ole pealt üldse rasvased, ei keerdu ümber sõrme ja on hammustades pehmemast pehmemad. Ilma moosi või siirupita pole eriti magusadki. Kui tainas õhtul valmis teha, saab neid üsna hästi hommikul pannile panna ja sooje värskelt küpsetatud pannkooke enne 

Hapukapsas, detsembri lahutamatu osa

Hapukapsas, detsembri lahutamatu osa

Hapukapsas oli kunagi peolaual sooja toidu lahutamatu osa. Nüüdsel ajal vähem kohustuslik komponent, kuid Jõulud kipuvad siiski vägagi hapukapsast sisaldama, selle hästi õnnestumine kipub mõnikord peavalu valmistama. Oluliseima osa võrratul hapukapsal moodustab hapukapsas ise, just see, millest seda hautama hakatakse. Kui toorelt maitseb hea ja 

Kotlet, see kõige parem

Kotlet, see kõige parem

Hakklihatoidud on sageli kindla peale minek, kõik söövad, keegi ei pirtsuta, maitse on ka suurepärane. Piisavalt pruun kotlet on silmale ilus, lõhnab hästi, suu nurka tekib tahes tahtmata tilk. Hakk-kotletid on maitsvad, kuid kätega nende vormimine oli minu jaoks tüütu, käed lihased, suurused kippusid varieeruma. 

Kananagitsad, fileest

Kananagitsad, fileest

Meie pere täielik hitt-söögiks on kananagitsad, just need, mis ise tehtud, värskest broileri rinnafileest, värskelt lõigatud, klopitud munasse pistetud, riivsaia-sibulapurus veeretatud ning kuumale pannile särisema pandud. Seejärel sõelal nõrgunud ning mõnus amps ootab söömist, kahte kord pole vaja kutsuda. Kui mul filee on sulama võetud, 

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Pannkoogid on ühed head asjad, ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei söö pannkooke. Kindla peale minek. Kõrvitsahooajale kohaselt tuli teha ka pannkooke nendest. Lusika pannkoogid pole just minu lemmik rida, seega kõrvitsaga pannkoogid, üle panni kookidena sai repertuaari võetud. Kui porgandi pannkookidesse lisamisel 

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Õhukesed pannkoogid porgandiga

Harilikke, suuri ülepannikooke saab teha ka pisikese porgandiga, selle võrra läheb vähem vedelikku. Keeratavus, koospüsimine ja kõik muu jääb samaks – tulemuseks õhukesed pannkoogid. Suhkrut tainale ei lisa, magususe annab vajadusel moos, mesi, kreem…, kui teada, et kindlalt magustoiduks tuleb see ports, siis võib ka