Kaneelirullid, väikese kardemoniga
Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede vürtsikamaks muutmiseks. Tšilli, kurkum, kaneel, kardemon, nelk, apelsini, laimi- või sidruniviil on tavalised teelisandid ning eriti sagedasti leiavad nad tee kruusi sisse, kui kurk kipub kähedaks, seega kaneeli ei kulu ainult magusateks küpsetisteks – märkimisväärne osa juuakse lihtsalt ära. Piparkoogihooaeg ja kaneelirullid on siiski kindlasti suurimad kaneelipurgi tühjendajad.
Väikese kardemoniga kaneelirullide pärmitainas on erakordselt sametine ja pehme. Kogu tahtejõudu ja meelekindlust proovile pannes on õnnestunud neid mõnikord ka kolm päeva hiljem süüa, siis nad enam nii võrratult pehmed pole, aga suurepärased endiselt. Pikaaegse säilitamise saladus seisneb heas karbis ja silmade alt ära panekus.
Kaneelirullid, väikese kardemoniga
Koostisosad
Imeheaks pärmitainaks läheb vaja järgmist (kaussi lisamise järjekorras):
- 175ml kuuma vett
- 175ml täispiima
- 100g võid
- 85g suhkrut
- 1tl kardemoni
- 1tl kaneeli
- 0,5tl soola
- 600 nisujahu (+50g jahu rullimiseks või kui tainas tundub liiga vedel)
- 3g kuivpärmi
- veidi riivitud sidrunikoort
Tainale määrimiseks
- 100g võid
- 85g suhkrut
- 1 kuhjaga supilusikas kaneeli
- 1tl kardemoni
- Rullide pintseldamiseks1 muna
Valmistamise juhend
- Suurde kaussi panna kõik ained, mis on vajalikud pärmitaina tegemiseks ja segada korralikult läbi. Bosch MUM5 köögikombainil kulub tainakonksuga selleks 5 minutit. Jäta sooja kohta kerkima.
- Kui tainas on kerkinud (30-45min), raputada lauale ühtlaselt jahu ja asetada sinna veel kord korralikult läbi segatud tainas.
- Rullida tainas õhukeseks kihiks.
- Tükeldada peale või ja määrida see laiali siis, kui see on määrimiseks piisavalt pehme.
- Puistata peale kardemoni-kaneeli-suhkrusegu.
- Keerata rulli ja lõigata 1,5-2cm paksusteks viiludeks.
- Laotada rullid ahjuplaadile. Kloppida muna lahti ja pintseldada rullid üle.
- Jätta kerkima umbes 30-45minutiks.
- Panna ahi eelsoojenema 180 kraadi juurde.
- Küpsetada pöördõhuga (ja võimalusel ka auru kasutades) keskmisel kõrgusel 20 minutit. Kui rullid pole ühtlaselt küpsenud, keerata ahjuplaat ringi ja küpsetada veel 5 minutit.
- Õhukindlas karbis on pehmed ka kolmandal päeval.
Toitumisalane teave
Kaneelirullid, väikese kardemoniga
Portsjone: 25
Kogus portsjoni kohta: 1 kaneelirull
|
||
---|---|---|
Kaloreid | 186kcal | |
% päevasest vajadusest* | ||
Rasvu kokku 7,4g | 10.8% | |
Küllastunud rasvu 4,2g | 20% | |
Transrasvu 0,2g | ||
Kolesterooli 23,1mg | 7.7% | |
Naatriumi 37,9mg | 1.5% | |
Süsivesikuid kokku 27g | 9% | |
Kiudaineid 1,7g | 4% | |
Suhkruid 7,6g | ||
Valke 3,7g |
A-vitamiini 64,8 RE | C-vitamiini 0,07mg | |
Kaltsiumi 26,3mg | Rauda 0,4mg |
* Protsent päevasest vajadusest põhineb 2000 kalorilisel dieedil. Sinu päeva väärtused võivad olla suuremad või väiksemad olenevalt sinu energia vajadusest.
MegiMekra retseptikogu
Hommikukohv ja ahjus kergelt soojendatud kaneelirull, mmm… . Ainsad, mis võiks sellise hommikusöögi üle trumbata, on kalaga pirukad, üht või teistmoodi.
Jälgi meid: