Kaneelirullid, väikese kardemoniga

Kaneelirullid, väikese kardemoniga
Jump to recipe

Kaneeliga on mul omapärane suhe, ma usun, et oma kilo kaneeli kulub aastas vähemalt ja kuna ma seda soolastesse toitudesse ei lisa, siis järelikult teen palju magustoite. Nii hull see siiski pole, sest mulle ja mitte ainult mulle mu peres, maitseb kaneel ka erinevate puuviljateede vürtsikamaks muutmiseks. Tšilli, kurkum, kaneel, kardemon, nelk, apelsini, laimi- või sidruniviil on tavalised teelisandid ning eriti sagedasti leiavad nad tee kruusi sisse, kui kurk kipub kähedaks, seega kaneeli ei kulu ainult magusateks küpsetisteks – märkimisväärne osa juuakse lihtsalt ära. Piparkoogihooaeg ja kaneelirullid on siiski kindlasti suurimad kaneelipurgi tühjendajad.

Väikese kardemoniga kaneelirullide pärmitainas on erakordselt sametine ja pehme. Kogu tahtejõudu ja meelekindlust proovile pannes on õnnestunud neid mõnikord ka kolm päeva hiljem süüa, siis nad enam nii võrratult pehmed pole, aga suurepärased endiselt. Pikaaegse säilitamise saladus seisneb heas karbis ja silmade alt ära panekus.

Hommikukohv ja ahjus kergelt soojendatud kaneelirull, mmm… . Ainsad, mis võiks sellise hommikusöögi üle trumbata, on kalaga pirukad, üht või teistmoodi.

Jälgi meid: