Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Kõrvitsaga pannkoogid, üle panni koogid

Pannkoogid on ühed head asjad, ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei söö pannkooke. Kindla peale minek. Kõrvitsahooajale kohaselt tuli teha ka pannkooke nendest. Lusika pannkoogid pole just minu lemmik rida, seega kõrvitsaga pannkoogid, üle panni kookidena sai repertuaari võetud. Kui porgandi pannkookidesse lisamisel tuli porgandi kaalu võrra vedelikku vähendada, siis kõrvits sedasi ei toiminud, on hoopis pluss kõrvits ja piisab.

Seega kaussi segamisele läks:

  • 4 muna
  • 200 grammi nisujahu
  • 0,5 liitrit piima (pool võib veega asendada)
  • 50 grammi õli
  • natuke soola, soovi korral paar lusikat suhkrut
  • 200 grammi kõrvitsat
  • kaneeli, muskaatpähklit
  • killuke võid esimese koogi praadimiseks

Munad vahustada, lisada pool jahust ja pool vedelikust, mikserdada ühtlaseks, blenderdada kõrvits, lisada tainale ja segada. Lisada ülejäänud jahu, vedelik, õli ja maitseained ning Tjorveni kombel kloppida-kloppida-kloppida, kuniks kraam on kausis ühtlane. Lasta tõmmata ja kuumale pannile, esimene kook killukese võiga. Kõrvitsaga pannkoogid on täiesti normaalselt keeratavad, aga vajavad veidi rohkem tähelepanu, et õige hetk enne liigset pruunistumist ära tabada, sest ainult kergelt küpsenult kipub rebenema.

Pildil on kõrvitsaga pannkoogid toorjuustu-vahukoore kreemiga, mida sageli tortide kattena kasutan, maitseb kui vahukoor, aga püsib, on natuke ka nagu toorjuust, kuid ei kuiva. Pannkoogid said sedavõrd kollased, et isegi konserveeritud virsik ei tundu enam kollasemast kollane.

Kõrvitsat saab panna purki, teha suppi ja kookide nimistu on pikendamisel, sest mõni saab enne otsa, kui pildi tegemiseks läheb.

Jälgi meid: