Võileivamääre, heeringaga
Krõbe sepiku viil, mõnus kiht võid, selle peal pikantne ja soolane heeringaga võileivamääre, mis viib keele alla. Kel maitseb tuubi pakitud kaaviar poeriiulilt, sel maitseb kindlasti ka juustu-porgandi-heeringa võileivamääre. Mida intensiivsema maitsega juust valida, seda maitsvam on lõpptulemus, lihtsad koostisosad ja üllatuslikult hea tulemus.
Võileivamääre, heeringaga
Märkmed
Sobib ka külmutamiseks.
Koostisosad
- 100 grammi soolaheeringat (õlivaba)
- 100 grammi porgandit
- 100 grammi kõvajuustu, nt Fortet
- veidi tilli
Valmistamise juhend
- Koori ja keeda porgand
- Kui porgand on jahtunud, siis aja koostisosad läbi hakklihamasina või töötle köögikombainiga ühtlaseks.
- Lase külmikus vähemalt 30 minutit maitsetel ühtlustuda.
- Määri leivale, röstsaiale, -sepikule või söö niisama.
Parim on turul või poes lahtiselt müüdav heeringas, puhastamine on küll tülikas, kuid tulemus on maitsvam. Forte juustutest kasutasin kõige lihtsamat, Forte Classicot. Hakklihamasinaga tehtult on koostis veidi tükilisem ja meenutab kalamarja, sellest ka vale-kaaviari nimetus, millega mulle esmalt seda määret tutvustati. Krõbeda sepiku retsepti heeringamäärde alla, leiab siit.
Jälgi meid: