Muna saia sees – vaesed rüütlid versioon 562
Võimalusi teha muna saia sees, on lõputult. See vaeste rüütlite versioon võimaldab sellest teha täiesti arvestatava eine või isegi kõhutäie. Kõigepealt on vaja küpsetada üks 24cm läbimõõduga 450grammine ümar saiapäts.
- 6 kanamuna või 30 vutimuna
- 1 mugulsibul
- 100-130g suitsupeekonit
- pool paprikat
- värsket basiilikut
- peotäis riivjuustu
- ja see 24cm läbimõõduga ümar sai
Ahi tuleb sooja 160 kraadi juurde, pöördõhk sinna juurde. Haki sibul ja paprika, viiluta peekon ja pane need pannile praadima, peekoni rasvast peaks piisama. Lõika saiakoorik ümaralt lahti ning tee seest tühjaks, et oleks pesa, kuhu hea ja parem peitu pista. Klopi pooled munadest lahti, haki basiilik, riivi juust. Lase pannil praadinud kraamil veidi jahtuda. Aseta saiavorm küpsetuspaberiga ahjurestile ja laota ühtlaselt pool pannil olevast kraamist saia peale, raputa peale basiilik ning kalla saiavormi lahtiklopitud munad. Pane ülejäänud pannisegust saiavormi. Löö peale ülejäänud munad, kata riivjuustuga. Pane keskmisele kõrgusele 20-minutiks küpsema. Seejärel lase kümmekond minutit tõmmata. Lõika neljaks või kuueks – olenevalt isust ja sööjate hulgast, muna saia sees toidab alati.
Jälgi meid: