Tume tordipõhi mahlasteks maitseteks
Pisikese erinevusega eriti kohevast tordipõhjast saab valmis mõnusalt kohev ja kakaoselt tume tordipõhi. Kakao tõttu ei kerki see küll nii briljantselt, kui hele variant, kuid hõrgult õhuline saab seegi. Veidi mõrkjama maitsega, et vahtude ja kreemide magusus tordil ei vaja enam väga tasakaalustamist. Ja milline kaunisus lahtilõikamisel.
- 1 muna kohta on vaja
- 16g jahu
- 6g tärklist
- 10g kakaod
- 30g suhkrut, osa sellest vaniljesuhkur
- näpuotsaga soola
18cm läbimõõduga koogivormi jaoks on vaja 3-4 muna ja sellele vastav kogus suhkrut ning jahu
24cm läbimõõduga koogivormi jaoks on vaja 5-6 vutimuna ja sellele vastav kogus suhkrut ning jahu
Kakaol ja kakaol on vahe – vähendatud rasvasisaldusega kakaopulber küpseb sama kiiresti, kui hele tordipõhi ehk 25-30 minutit, kuid rasvane kakaopulber vajab veidi pikemat küpsemisaega, nii 5-10minutit. Ahju temperatuur jääb ikka samaks: 160-165 kraadi ja pöördõhk lisaks. Munad tuleb vahtu, vahtu ja veelkord vahtu mikserdada koos suhkruga. Kakao, jahu ja tärklis kindlasti sõeluda enne munasuhkru segusse lisamist. Tume tordipõhi segatakse kokku samamoodi kui hele: täiuslikult kohev tordipõhi.
Heleda ja tumeda tordipõhja vahe on seegi, et hele vajub jahtudes natuke väiksemaks, kuid lõppkokkuvõttes on veidi kõrgem kui kakaone tordipõhi. Tume tordipõhi jahtudes oluliselt kokku ei tõmbu.
Jälgi meid: