Rassolnik, talupojasupp

Rassolnik, talupojasupp
Jump to recipe

Nostalgia, meenub koheselt Nõmme männimets, suur supitaldrik, millesse hapukurke hakkisin, see oli kindlasti parim osa selle supi juures. Kurke oli lapsena selle sees minu jaoks ilmselgelt liiga vähe. Supileem, hapukoor ja pisikeseks hakitud marineeritud kurgid – sellest oleks minu meelest talupojasupile piisanud. Kuid rassolnik ei koosne ainult kurgist, puljongist ja hapukoorest, kui koosneks, ei maitseks see kindlasti nii hästi. Odrakruup, kartul, porgandid ja kaalikas koos mõnusalt pehmeks keenud lihaga teevad sellest Emili moodi luristama paneva supi. Borš, seljanka ja rassolnik on see kolmainsus, millele lausa peab hapukoort lisama. Veisest või lambast keedetud rohke lihaga puljong on ideaalne selle supi tegemiseks. Kiiremaks versiooniks piisab ka linnuliha puljongist, kui veel lamba või veise praejäägid sees, siis ülim, kuid põhiasi on siiski rohke liha olemasolu. Marineeritud kurgist rääkimata.

Järgmisel päeval maitseb veel paremini, kui selleks ajaks üldse midagi alles on.

Viiluke sebrakooki magustoiduks.

Jälgi meid: