Sebra kook

Sebra kook

Ülilihtsatest koostisosadest valmib siiruviiruline sebra kook. Kogu valmistamise raskus seisneb kannatlikkuses heledat ja tumedat tainast kordamööda koogivormi sisse tõsta. Aega kulub selleks umbes nii palju, kui ahju 200 kraadini soojenemisel või siis veidi rohkem.

  • 5 muna
  • 320 grammi suhkrut koos natukese vaniljesuhkruga
  • 325 grammi nisujahu
  • 200 grammi hapukoort
  • 2 detsiliitrit õli
  • 1 korralik teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • 2 supilusika täit kakaod
  • näpuotsa täis soola

Muna ja suhkur tuleb korralikuks vahuks mikserdada. Samal ajal sõeluda jahu küpsetuspulbriga kokku ja seejärel tugevale muna-suhkruvahule lisada. Siis on hapukoor ja viimaks õli. Seejärel, kui kõik koostisosad on korralikult segatud, jagada tainas võimalikult täpselt pooleks ja ühele poolele lisada kakao. Valmistada ette 28cm läbimõõduga küpsetusvorm, panna ahi sooja 200 kraadi juurde. Ja hakata kordamööda, kord tumedat, kord heledat tainast vormi tõstma, et ikka tõeline sebra kook valmiks.

Ahju panna pigem alla poole, kui üles. Ja ega paha tee ka mõne aja pärast katmine fooliumiga. Küpseb kuskil 40 minutit. Minumeelest täiesti suurepärane ka muffini tainana. Retsept on ümber tõlgitud siit. Ports on üsna suur, 16 korraliku suurusega koogsektorit. Kui läks liiga magusaks, saab selle vea parandada peolauale sobiva tuunikala salatiga.

Sebra kook enne ahju pistmist
Selline kook sai ahju pistetud
Jälgi meid: