Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Küüslauk on mulle alati meeldinud, peediga, juustusaiaga, küüslauguleivad, hmmmm. Lausa selliselt meeldib, et kolm korrust alla poole oli seda trepikojas tunda, kui mul kord tugev nohu oli ja enese ravimisega tegelesin, lift oli seepäev katki ning mees oli täielikus arvamuses, et naabrid on sibula küüslaugu vastu vahetanud, üllatuseks oli lõhn kõige tugevam enda korteris. Mõnusalt küüslaugune seenesupp aga ilmus talvel kõva pakasega kreemiselt, seeneselt ja rohke linnulihaga repertuaari.

  • 2 liitrit puljongit kümnest vutist või paarist-kolmest kanakoivast
  • 2 keskmist mugulsibulat
  • 250g šampinjone ja veidi õli nende praadimiseks
  • ~400 grammise brokoli õisikud
  • 5 kartulit
  • 3-4 küüslaugu küünt
  • pool topsi toorjuustu
  • natuke Fortet
  • tilli, soola

Puljongi keedan rohke linnulihaga, harilikult saab 0,5-1 liitri sellest karpidega sügavkülma panna, ülejäänud läheb supi sisse. Kõik koostisosad keedan-hautan eraldi valmis ja seejärel segan supi kokku.

Liha ära puhastada, tükeldada ja panna puljongisse ootele, küüslauk sellele juurde pressida. Kartulid koorida ja väga pehmeks keeta ning pudruks tampida. Brokoli õisikud pesta, keeta kergelt soolases vees pehmeks ning püreerida, lisada kartulite juurde ja segada korralikult*. Hautada hakitud sibulad pannil klaasjaks, lisada tükeldatud seened natukese soolaga ja üsna erksa kuumaga kaane all praadida. Kui kartulid, brokoli, sibulad-seened hakkavad juba ilmet võtma, panna supipotis ootel olevale kraamile ka tuli alla. Ja lõpuks kõik kokku segada, peene sõela abil lisada toorjuust, raputada peale peenelt riivitud kõvajuust, maitsestada soolaga, lisada maitseroheline ja laste supil kümmekond minutit enne söömist tõmmata.

Mõnusalt küüslaugune seenesupp oli kuuesele seltskonnale korralik kõhutäis. Kõrvale pigem saia-sepikut, kui leiba.

*Kartulipudru ülejääk sobib siia supi sisse väga hästi

Jälgi meid: