Lihapallid võrratus kastmes
Jump to recipe
Mõnus paks tomatine kaste mõnusalt mahlaste lihapallidega. Natuke munamakarone kõrvale ja toekas kõhutäis missugune. Aega kõige selle tarbeks kulub tund. Käed on küll tööd täis kogu selle aja, kuid maitseelamus tasub end ära. Lihapallid võrratus kastmes saavad kindlasti lemmikuks ja ainult mitte pastaga, vaid pea kõigega või täiesti üksi.
Lihapallid võrratus kastmes
Rubriik
Ahjus
Kõva kõhutäis
Liha
Pannil
Persons
3
Serving Size
6-3 lihapalli kastmega
Ettevalmistamise aeg
30 minutit
Valmimise aeg
30 minutit
Total Time
1 tund
Märkmed
Kui seda punast kastet peaks üle jääma, siis see on lausa super tomatipasta asendaja pizza peale.
*Maltoosat saab Prismadest ja ka Coopides olen märganud.
Koostisosad
Lihapallitainas
- 800 grammi veisehakkliha
- 1 toores kartul
- 2 spl riivsaia
- 1 keskmine mugulsibul
- 100 grammi juustu (katseta erinevatega)
- 0,5 tl soola
- musta pipart
- õli ahjuvormi ja lihapallide pritsimiseks
Kaste
- Jäta ühe palli jagu lihapallitainast kastme tegemiseks
- 2 spl õli
- 2 keskmist mugulsibulat
- 1 küüslaugu küüs
- 1 suurem porgand
- 2 spl nisujahu
- 0,5 liitrit puljongit
- 1 pakk tomatipastat
- 2 spl maltoosat*
- 1 spl sojakastet
- 1 spl balsami äädikat
- 1 tl inglise sinepit
- 1 spl worcesteri kastet
- 0,5 tl soola
- peotäis peenelt riivitud kõva juustu peale raputamiseks
- pipart, rosmariini, tüümiani
Valmistamise juhend
Lihapallide valmistamine 19 tk – 1 tk kastmele
- Pane ahi 200 kraadi juurde eelsoojenema
- Prae sibul natukese õliga kuldseks
- Riivi juust ja kartul
- Sega maitseained, riivitud kartul ja juust ning hakkliha kokku.
- Viimasena lisa kuldseks praetud sibul. Sega korralikult läbi.
- Jaga tainas 19ks võrdseks osaks.
- Pritsi ahjuvormi õliga.
- Valmista 18 lihapalli ja pane need ahjuvormi. Pritsi pealt õliga.
- Pane ahju keskmisele kõrgusele 25 minutiks, kasuta pöördõhku.
Kastme valmistamine
- Eelsoojenda kõrge pann, lisa õli.
- Haki sibul ja pane see pannile, prae kuldseks.
- Haki küüslauk ja lisa pannile.
- Riivi porgand jämeda riiviga.
- Lisa kastmeks mõeldud lihapallitainas pannile, sega praadimise ajal.
- Lisa riivitud porgand, sega.
- Lisa pannile jahu, sega läbi ja lisa puljong ja tomatipasta, aegajalt segades lase keema tõusta.
- Lisa ülejäänud maitseained, väljaarvatud juust.
- Lase kergelt podiseda.
Lihapallid ja kaste saavad kokku
- Lihapallid ja kaste saavad valmis ühel ajal.
- Tõsta lihapallid lusikaga kastme sisse, raputa peale kõvajuust ja meelepärast maitserohelist, pane kaas peale ja lase mõni minut podiseda.
- Super nii pasta kui ka ahjukartulitega.
© 2024 MegiMekra retseptikogu
Kastet jäigi üle? Pizzatainas ootab 🙂 enim meeldib mulle tomatipastana kasutada Felixi basiilikuga versiooni.
Jälgi meid: