Pizzapõhi, pizza tainas, õnnestu ometi!
Pizza peale pandav kate on valiku küsimus, soovid erinevad seinast seina. Kuid pizzapõhi on midagi konservatiivset. See peab olema pehme ja hea. Ainult hea taina võib lihtsasti nahka keerata, piisab teadmatusest või nupu vääratusest, kuid pizzapõhi on ütlemata lihtne ja odav.
- 300 grammi nisujahu
- 3 grammi kuivpärmi
- 200 grammi käesooja või veidi soojemat vett
- veidi soola (6 grammi kui täpne olla)
- natuke kuivatatud basiilikut
Jahu, pärm maitseained kokku segada, lisada vesi ja korralikult raputada, lasta miksril tööd teha või mis iganes moel keegi pärmitainast töötleb. Seejärel jää üle vaid oodata, kuniks pizzatainas on kerkinud.
Veelkord sõtkuda ja rullimine, näppimine etc võib alata. Pizzaplaadile/ahjuplaadile küpsetuspaber alla ja tainas peale tõsta. Kuniks ahi soojeneb 210 kraadini ja kattematerjalid valmivad ning tainale saavad kantud. Basiilikut, pune ja tüümiani ikka sai riivjuustu alla pandud? Ja ahju 12-13 minutiks, pöördõhk on soovituslik. Valmis. Pizzapõhi on pehme, hästi lõigatav, äärtest kergelt kerkinud. Allub noale-kahvlile, ei ole hamba allgi kõva. Super. Rebi-lõika-hammusta, täpselt nii nagu soovi on.
Ja üks suus sulav keeks ka
Jälgi meid: