Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga
Sügis oma kõrvitsaküllusega kutsub seda söökidesse pistma, igal moel ja kujul. Riivitult, tükeldatult, püreeritult, ikka sedasi, et köögivilju mahuks kõhtu vähemalt kuus peotäit päevas. Kuna liha on meie majas au sees ja päris beebitoitu üleni peenestatult ka süüa ei taha, siis kõrvitsapüreesupp MegiMekra moodi on mõningaste tükkidega. Nii liha, aedvilja kui ka riisi näol. Seekord keetsin puljongi vuttidest.
- paar liitrit linnulihapuljongit
- supiliha (5 vutti või paar kanakoiba)
- 100g pikateralist riisi
- pool keskmist kaalikat
- pool paprikat
- kaks mugulsibulat
- viis küüslauguküünt
- 700g puhastatud kõrvitsat*
- pool topsi toorjuustu
- maitserohelist
- muskaatpähklit
- soola, pipart
- õli aedviljade hautamiseks
Kõigepealt viilutan paprika peeneteks ribadeks ja panen kuuma õliga praadima, lisan pisikesteks kuubikuteks lõigatud kaalika ja hakitud sibula. Veidi soola ja pipart peale ning aegajalt segades need pannil kaane all pehmenevad. Küüslauk hakkida pannile või pressida puljongisse.
Sel ajal kui, aedviljad pannil aega veedavad, puhastan supiliha, keedan kolm korda vahetatud vees riisi ja puhastan kõrvitsa. Kõrvitsa panen supipotti puljongi sisse, kaabin peale veidi muskaatpähklit ning lasen soojaks, lisan toorjuustu ja saumiksriga teen sellest ühtlase, tükkideta massi. Lisan liha ja pannil pehmeks praetud-hautatud aedviljad, lasen keema tõusta. Nüüd veel soola ning maitserohelist ja kõrvitsapüreesupp ongi valmis, head isu!
Isegi kõrvitsavihkaja sõi ja üldse mitte pika hambaga.
*see on lausa imeline, kuidas iseteenindus toimib kõikjal
Jälgi meid: