Hapukapsaborš
Võib ju loota, et mõni hapukapsa kausike jääb jõululaual järgi, praejääke ehk ka. Vats on maani ning vaja keha supiga lahjendada. Hapukapsaborš on selleks täpselt paras. Külmal talveilmal mõnus punane peedisupp soojendab, suvel soojaga süüa jahtunult, kerge söök, mis jahutab.
Hapukapsaborš
Märkmed
* Kellaajad on antud eeldusel, et on olemas nii hautatud hapukapsas kui ka valmis keedetud puljong koos lihaga. Sobivad ka praejäägid. Kui puljongit pole, siis saab selle poest kaasa võtta. ** Keedetud peedi kasutamisel pole seda vaja eelnevalt praadida tasasel tulel.
Koostisosad
- 2 liitrit puljongit*
- 500 g supiliha*
- 1 mugulsibul
- 2 porgandit
- 5 kartulit
- 250 g kaalikat
- 500 g punapeeti
- 500 g hautatud hapukapsast*
- 2 tl palsamiäädikat
- õli porgandi, sibula ja kaalika hautamiseks
- soola
- hapukoor
Valmistamise juhend
- Puhasta aedviljad.
- Pane kartulid keema.
- Tükelda porgand, kaalikas, sibul ja pane kaane alla pannile hauduma natukese õli ja soolaga.
- Riivi peet jämeda riiviga ja pane see pannile hauduma, lisa natuke õli ja soola, mõne aja möödudes ka 1 tl palsamiäädikat**
- Vajadusel puhasta ja tükelda liha.
- Pane liha potti puljongi juurde kuumenema.
- Lisa puljongile aedviljad ja kartul.
- Kõige viimasena riivitud peet ja veel 1tl palsamiäädikat
- Lisa sool ja lase keema tõusta.
- Söö koos hapukoorega
- Enne sööma hakkamist 20-30 minutit oodata.
Valmib korralik poti täis borši, mida jätkub ka järgmiseks päevaks, et saada veelgi maitsvamaks muutunud teise päeva suppi. Magustoiduks mõned viilud apelsinihõngulist keeksi või õunakooki.
Jälgi meid: