Kihiline tuunikalasalat
Mõnus külm suvine salat, mis ootab külmkapis sööjaid, kuigi kastme kogus on päris suur, ei mõju üldse vedelana, vaid on kenasti tordisektoritena taldrikule asetatav. Ei mingeid võileivatorte, täiesti kartulisalat- kihiline tuunikalasalat.
- 10 väiksemat keedetud kartulit
- 3-4 keedetud porgandit
- 4 muna
- 3 portsu majoneesi
- 250g hapukoort (laktoosivabaks versiooniks topeltkogus majoneesi)
- 2 tuunikala, pigem õlis kui soolvees
- 2 väikest mugulsibulat, punane sibul on efektsem
- kergelt äädikast vett (või marineeritud kurgi vedelikku)
- tilli, murulauku..
- 28cm lahtikäiv koogivorm
- jäme riiv
Kui vaja pidulikumale lauale, siis pudenemise vältimiseks katta koogivormi ääred küpsetuspaberiga, siis saab tasasemalt avada ning püsib seetõttu paremini koos.
Kõigepealt lõika sibulad neljaks ja viiluta imepeenelt, pane kaussi ja vala üle äädikase veega, mina eelistan marineeritud kurgi vedelikku. Pane tuunikala sõelale nõrguma. Seejärel, keeda ja koori kartulid, porgandid, munad. Eralda munavalged ja -kollased, need moodustavad hiljem kaks erinevat kihti. Sega kastmeks kokku majonees ja hapukoor , soovitavalt pane kotti ja lõika koti otsa avaus, et kastet doseerida.
Riivi jämeda riiviga pooled kartulitest ja puista koogivormi põhja, peale kiht kastet, riivi porgandid ja kata kastmega. Vala sibulad sõelale ja seejärel laota ühtlase kihina kastme peale. Pane peale kiht tuunikala ja seejärel purustatud munavalged. Kiht kastet, porgandit, kastet ja kartulit. Viimane ohter kiht kastet (kui veel on, hea oleks see varuks jätta, sest kastet sellele salatile kohe kulub mõnuga) ja kõige peale pudista munakollased. Raputa üle maitserohelisega – nt till, murulauk… ja külmikusse tahenema, mõneks tunniks kindlasti.
Kui küpsetuspaberit ei kasutanud, siis tuleb ääred noaga/spaatliga üle käia enne avamist. Lõika sobiv sektor ja naudi. Kuna kogus on üsna suur, siis tuunikalasalat on palaval suvepäeval väga hea jahutav külm amps.
Jälgi meid: