Lihtne quiche
Lihtne quiche valmib ilma ühegi tainaga mässamata, suvine aeg, mil tomatid, roheline … kõik on valmimas, süüa tahaks pigem kergelt ja köögis olla vähe.
- 75g riivsaia saab kodus olemasolevast saiast läbi köögikombaini lastes
- 1 mugulsibul
- 4 tomatit
- peotäis värsket basiilikut
- 100g head juustu + veel peotäis
- 3 muna
- 100g Ricottot
- 125g /pool klaasi piima
- võid küpsetusvormi või paberi määrimiseks ja sibula praadimiseks
- pipart, soola
- 24cm koogivorm
Kõigepealt ahi 170 kraadi juurde soojenema. Määri küpsetusvorm või paber võiga. Haki sibul ja prae pannil kuldseks, lisa kaks hakitud tomatit ja lase küpseda mõnda aega. Pannile lisa ka veidi pipart ja tagasihoidlikult soola, sest juust on soolane. Pane kaussi, kui kasutad nuimiksrit või blendrisse Ricotto, piim, riivitud juust ja munad – blenderda segu korralikult ühtlaseks. Lõika järelejäänud tomatid õhukesteks viiludeks. Raputa kaks supilusikatäit riivsaia võisele vormi põhjale. Haki basiilik ja lisa see koos riivsaiaga kaussi, kus ootel munad koos kõige muuga, sega lusikaga korralikult läbi. Pane kaussi ka pannil olev sibula tomatisegu ja sega, seejärel kalla vormi. Laota tomativiilud laiali ja raputa peale peotäis juustu. 35 minutiks ahju keskmisele kõrgusele pöördõhuga küpsema. Enne söömist võiks quiche veerand tundi jahtuda ka ja maitseroheline teeb seda veelgi ahvatlevamaks.
Jälgi meid: