Jõulutähed, täielik klassika

Jõulutähed, täielik klassika
Jump to recipe

Jõulutähed kuulusid mu lapsepõlve jõulude juurde, nii palju, kui end mäletan, sai neid iga aasta küpsetatud, kuskilt Soome ajakirjast või Burdast vms oli ema retsepti saanud. Jõulutähe tegu oma lihtsuses oli minule delegeeritud. Seega päris proff nende kokku voltimises – aastate pikkune kogemus.

Päris originaalretseptis oli kolm esimest koostisosa, kuid pisut kaneeli, suhkrut ja pisut ka muud, teeb maitset paremaks. Jõulutähe tainas seisab külmikus päris mitu päeva, seega saab varem valmis teha. Eriti mugav, kui vormida tainas eelnevalt neljakandiliseks, siis ruudukujulisuse saavutamiseks lihtsam. Parimad jõulutähed valmivad 2mm paksusest tainast, head rullimist! Kerkivad kenasti.

Jõulutähed maitsevad kõige paremini soojalt ja soojana ei ole välimuses erilist vahet, siis mina ei ole neid munaga pintseldanud, kuid kel viitsimist, võib ju seda ka teha, säravad natuke rohkem. Head nii mõne Jõulutee või piimaga.

P.S. Ühes jõulutähes on 6-7 süsivesikut

Jälgi meid: