Brownie kook – mu päris esimene kiusatus
Kui tööks oli ettekandmine, toidu ettekandmine ja veel Brownie koogi lauda viimine, oli minuga kõik senini korras, kuni ühe tüki endale lubasin. Sellest päevast alates veensin ja lunisin, kavaldasin ja mida kõike veel, kuni lõpuks peakokk halastas ja mulle paberi pealkirjaga “Brownie kook” pihku pistis. Ma teen seda harva, siis jälle sagedamini, tulemus on alati üks – kaob alati taldrikult kiiremini kui võiks.
Ülilihtsad koostisained, tõenäoliselt alati olemas:
- 125g vesi
- 100g võid
- 225g suhkrut
- 3 spl kakaod
- 1 muna
- 120g jahu
- 1tl soodat
Neli esimest ehk vesi, või, suhkru ja kakao tuleb kuumutada keemiseni, seejärel lisada sõelutud jahu ja sooda, mikserdada ning viimasena lisada muna ja segada. Küpsetada ahju keskosas 18-20minutit 220kraadi juures. 24cm koogivorm on täiesti sobilik. Kui küpsenud, lasta jahtuda.
Originaalis käis siia peale veel ohter šokolaadikate ja serveerimiseks pallike vaniljejäätist, kuid mulle on hakanud niigi padumagus kook meeldima apelsini-toorjuustukattega:
- ühe (või ka kahe) apelsini koor
- 400g Piimameister Otto toorjuustu
- 50g suhkrut
- 1tl vaniljesuhkrut
Apelsinilt riivida koor peene riiviga ning segada toasooja toorjuustu ja suhkruga. Katta kogu jahtunud kook toorjuustuga. Kuna toorjuustukreem kipub kuivama, siis tuleb tõmmata lasta õhukindlas karbis. Mõned tunnid kindlasti võiks oodata, veel parem üleöö – apelsinimaitseline brownie kook on imehea.
Jälgi meid: