Ahjukartulid

Ahjukartulid
Jump to recipe

Ahjukartulid, mis pealt krõbedad, seest pehmed. Just sellised parajad, sellised, mida oodata ja tahaks süüa tunduvalt rohkem, kui vöökoht lubab, sest need on lihtsalt nii head. Aga ainult ahjusoojana, külm ahjukartul pole enam see, mis ta olema peaks, samas on need ju nii maitsvad, et pole lootustki, et neid järgi jääb.

Külm vesi, millesse sektoriteks lõikamise järgselt kartulid pistetakse, imab kartulist välja veidi tärklist. Ja kui need veel peale vees ligunemist ära kuivatada rätikuga… siis ongi käes täpselt need nipid, mis teevad krõbeda kooriku ja pehme sisuga ahjukartulid.

Ei mingit vahepealset segamist-keeramist, ahju ja 40 minuti pärast taldrikule kotlettide kõrvale.

Hmeli-sunelit, sidrunipipart, svaanisoola, adžikat … olen ostnud Geo Majast, Tartu turuhoones on/oli neil ka lett. Nende poolt müüdav sidrunipipar on tõepoolest sidruni pipar.

81 / 100
Jälgi meid: