Muna ja toorelt

Igaüks, kes sööb tainast, munaga tainast – võib tituleerida kui munajoodikut. Kuid täitsa ausalt, toiteväärtused püsivad kõigeparemini siiski värskes, töötlemata söögis nagu seda on toores muna. Koogel-moogel jms on paljudel siiski lapsepõlve arsenalis, minul vähemalt küll, ema ei lubanud, aga vanaema halastas.

Toores muna, olgu see nii briljantselt puhtalt tootjalt pärit, kui tahes – muna jääb munaks, väljumistee on neil kõigil üks. Ja söömine toimib eeldusel, et muna on pärit tervelt linnult, puhastest tingimustest. Seega, kui on soov smuuti, õlu, …, absoluutselt täitsa niisama tooreid koorega mune kurku visata neist terve klaasi täis ladudes. Siis puhtus ennekõike:

  • munad vette – need, mis tõusevad pinnale – sobivad keetmiseks,
  • pese,
  • tõmba viina/Cutaseptiga üle, valmis!

Jälgi meid: