Munata majonees
Kui tooreid mune niivõrd palju ei usalda või tegu hoopis nende talumatusega, aitab välja munata majonees. Suvised, õues käivate või väga hea toidu peal elavate kanade munad annavad küll kauni kollase värvuse majoneesile, kuid ilma saab ka. Kas just nii kollase, kuid parajalt paksu ja mõnusa. Soolaga tuleb ettevaatlik olla, sest kuidagi väga kergesti saab liiga soolaseks. Salatisse pannes saab selle tasakaalustatud, kuid leiva peale määrides on see kohe keelel tunda.
- 50 grammi piima
- 100 grammi meelepärast toiduõli
- teelusika täis sinepit
- veidi soola
- 1-2 teelusikat kurgivedelikku või sidrunimahla
- soovi korral maitserohelist
Neli esimest komponenti nuimikseri topsi ja turbokiirusega töödelda, üllatus parajalt positiivne, sest lusikale tuleb kuhja tekitav parajalt paks konsistents. Seejärel lisada viimane komponent – marineeritud kurgi vedelik või sidrunimahl ja uuesti nuimiksiriga korralikult töödelda. Valmis!!! Säilivus, vast nädal. Munata, säilitusainedeta. Majonees.
Seda portsu tuleb kindlasti kahe-kolme kordistada, et saada hakkama tõelist kastmepommi nõudva kihilise tuunikala salatiga. Kuid isetehtud majoneesiga on vähemalt lootus, et saab alati juurde teha, mitte ei pea poe poole samme seadma, kui pisut või rohkem kui pisut jääb puudu.
See munata majonees on pärit minu ammusest, unarusse vajunud blogist, mis kolib tasahilju siia üle. Mõnipäev otse, mõnipäev pika sammuga, end parandades. aga tuleb, et jääda. Ehk ühelpäeval võtan kokku ja räägin ära ka MegiMekra nime loo.
Jälgi meid: