Marineeritud kõrvits
Krõmpsuv marineeritud kõrvits on imehea, värske, karge, öökülma eelse mekiga ja maitseb hea keset talve, eriti Jõulude ajal. Kogus arvestatud 3-liitri kohta:
- 3-liitrine pott
- 100 grammi suhkrut
- 2,5 supilusikatäit 30% äädikat või 15-20 grammi sidrunhapet
- 4 nelki
- kõrvitsat poti ääreni täitmiseks
- vett
Täita pool potti puhastatud ja tükeldatud kõrvitsaga ja katta veega. Seejärel täita ülejäänud pott kõrvitsaga, lisada suhkur, nelk ja äädikas või sidrunhape, keeta aegajalt segades, olenevalt kui krõmpsuvat või pehmet kõrvitsasalatit on plaanis saada. Seejärel purki pista, enne nelgid välja korjates. Nelkide purki jätmine rikub läheduses olevate kõrvitsatükkide värvi. Kaas peale ning pöördõhuga ahju 100 kraadi juurde 15minutiks ülekuumutamisele. Purgid tagurpidi teki alla, jahtumiseni. Sellest kogusest saab neli 750ml purki.
Jälgi meid: