Piparkoogi glasuur

Piparkoogi glasuur
Jump to recipe

Kuigi on mulle piparkoogid kogu elu maitsenud, siis lapsena võisid koogid olemata olla, peaasi et piparkoogi glasuuri leiduks. Nüüd on vastupidi, parim piparkook on minu jaoks ilma glasuurita, kuid kaunistada on neid nii mõnus. Valge vaabaga piparkoogid on kohe hoopis jõululikumad, just valge. Kui aga kuusele küünlaid teha on soovi, oleks ikka kollast ka vaja ja nii see läheb, kuni on terve vikerkaar koos. Glasuuri otsatu hulk ja selle ära kulutamiseks saab kogu fantaasia mustrite ja kaunistuste näol aastaks ajaks ette ära teha. Eelmine aasta tegin looduslike toiduvärvidega, maitseelamusi pakkuvad pulbrid. Punane/tumeroosa piparkoogi glasuur maitses kui peet, roheline oli korralik tummine mate tee, oranž oli porgandimast porgandim, aga värvid olid vähemalt ilusa. Millegipärast rohelisega kaunistatud piparkooke lapsed pelgasid, kuigi hea meelega sellega mustreid tegid.

Glasuuri tegemise juures on kiire, õhuga kokku puute aeg peab jääma võimalikult lühikeseks. Kõik vajalik kraam peab olema käe ulatusse välja otsitud, muidu kuivab teine kätte ära. Üks lihtsamaid glasuuri kotte on harilik minigripkott, 12×18 cm mõõdus on veidi väike glasuuri sissepanekuks, kuid käes hoidmiseks, vähese õhuvaru omamiseks… on paraja suurusega.

Kui piparkoogi glasuur on suu liiga magusaks teinud, tasub vahelduseks Jõulutähti proovida.

85 / 100
Jälgi meid: