Tume tordipõhi mahlasteks maitseteks

Tume tordipõhi mahlasteks maitseteks

Pisikese erinevusega eriti kohevast tordipõhjast saab valmis mõnusalt kohev ja kakaoselt tume tordipõhi. Kakao tõttu ei kerki see küll nii briljantselt, kui hele variant, kuid hõrgult õhuline saab seegi. Veidi mõrkjama maitsega, et vahtude ja kreemide magusus tordil ei vaja enam väga tasakaalustamist. Ja milline 

Tordipõhi, mis on täiuslikult kohev

Tordipõhi, mis on täiuslikult kohev

Tordipõhi – kerkib, ei kerki, vajub kokku, ei vaju kokku, see sõrmedega trummeldamine ajal, mil põhi ahjus peesitab, on tuttav paljudele. Paneks õige küpsetuspulbrit, siis kindla peale minek. Täiuslikult kohev tordipõhi valmib ka selle retseptiga: Ahi eelsoojenema 160-165 kraadi juurde. Kui endal püsivust munade vahustamisel 

Maasikavaht, mousse – vahet pole, imehea

Maasikavaht, mousse – vahet pole, imehea

Palju suvised võrratuid maasikaid, vahukoort ja natuke suhkrut. Ja keel läheb iseenesest alla. Nagu päriselt, liiga lihtne ja liiga maitsev maasikavaht. 300g maasikaid 400ml vahukoort 4tl suhkrut veidi vaniljesuhkrut natuke kaneeli Vahukoor ja suhkur mõnusaks vahuks vispeldada (ja mitte võiks lasta), maasikad blenderdada ning lisada 

Brownie kook – mu päris esimene kiusatus

Brownie kook – mu päris esimene kiusatus

Kui tööks oli ettekandmine, toidu ettekandmine ja veel Brownie koogi lauda viimine, oli minuga kõik senini korras, kuni ühe tüki endale lubasin. Sellest päevast alates veensin ja lunisin, kavaldasin ja mida kõike veel, kuni lõpuks peakokk halastas ja mulle paberi pealkirjaga “Brownie kook” pihku pistis. 

Juustukook Manhattanilt

Juustukook Manhattanilt

Üks vähestest retseptidest, mil näpuga järge ajan, ma ei ole suurem asi juustukoogiküpsetaja – küll on need vedelaks jäänud, küll liialt pruuniks läinud, küll liiga kokku vajunud, siis hammaste külge jäänud. Kuid see tuli meeldivalt mure, et on tahet ka edaspidi tooret juustu ahju pista Krõbedaks küpsisepõhjaks on vaja 8 (Kalevi) kaeraküpsist 50 grammi võid

Kaeraküpsised

Kaeraküpsised

Kalevi kaeraküpsised on ühed ütlemata maitsvad asjandused, mis alatasa otsa saavad, nii harva, kui need tee ostukorvi leiavad. Ja sageli tuleb võtta kaks pakki, et mõte küpsisepõhjal kooki teha oleks ka võimalik. Kui küpsiste puudumine ei tohi takistada juustukoogi küpsetamist, isegi jahu puudumine ei tohi 

Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Minu viimase aja üks lemmikutest, sunnib enne järgmise lõigu võtmist mõtlema ja päris korralikult Crosstrainerit kasutama. “Originaalis” on see keeks sidruniga, kuid eluaegse andnud apelsinihulluna kasutan apelsinikoort. 4 suurt kanamuna 200 grammi suhkrut 200 grammi jahu 200 grammi võid Ühe apelsini riivitud koor Poole sidruni