Makrelli quiche

Makrelli quiche
Jump to recipe

Kuumadel suvepäevadel maitseb külm söök tunduvalt paremini. Makrelli quiche on seetõttu üks väga hea toit, et ka see on jahedana parem, saab varem valmis teha ja hiljem nautida.

Lihtsam on seda küll valmistada suitsuskumbriaga, kuid ahjus tehtud makrell* on vähem soolane ja seetõttu saab ka pirukas maitsvam ja mahlasem. Eriti kollaseid mune kasutades on quiche tõeliselt kaunis vaatepilt peale selle. Pildil oleva piruka puhul kasutasin pärlkana mune, mis on oranžimast oranžimad, veidi pisemad kui kanamunad.

Magusaks ja külmaks sobib suurepäraselt maasikavaht.

*Nii nagu sprotid on tegelikult suitsutatud ja õlis konserveeritud kilud, on ka makrelliga, Eestis rohkem levinud skumbria tähendab õlis konserveeritud noori makrelle.

Jälgi meid: