Hapukapsaborš

Hapukapsaborš

Võib ju loota, et mõni hapukapsa kausike jääb jõululaual järgi, praejääke ehk ka. Vats on maani ning vaja keha supiga lahjendada. Hapukapsaborš on selleks täpselt paras. Külmal talveilmal mõnus punane peedisupp soojendab, suvel soojaga süüa jahtunult, kerge söök, mis jahutab. Valmib korralik poti täis borši, 

Rassolnik, talupojasupp

Rassolnik, talupojasupp

Nostalgia, meenub koheselt Nõmme männimets, suur supitaldrik, millesse hapukurke hakkisin, see oli kindlasti parim osa selle supi juures. Kurke oli lapsena selle sees minu jaoks ilmselgelt liiga vähe. Supileem, hapukoor ja pisikeseks hakitud marineeritud kurgid – sellest oleks minu meelest talupojasupile piisanud. Kuid rassolnik ei 

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Mõnusalt küüslaugune seenesupp

Küüslauk on mulle alati meeldinud, peediga, juustusaiaga, küüslauguleivad, hmmmm. Lausa selliselt meeldib, et kolm korrust alla poole oli seda trepikojas tunda, kui mul kord tugev nohu oli ja enese ravimisega tegelesin, lift oli seepäev katki ning mees oli täielikus arvamuses, et naabrid on sibula küüslaugu 

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Kõrvitsapüreesupp toorjuustu ja linnulihaga

Sügis oma kõrvitsaküllusega kutsub seda söökidesse pistma, igal moel ja kujul. Riivitult, tükeldatult, püreeritult, ikka sedasi, et köögivilju mahuks kõhtu vähemalt kuus peotäit päevas. Kuna liha on meie majas au sees ja päris beebitoitu üleni peenestatult ka süüa ei taha, siis kõrvitsapüreesupp MegiMekra moodi on 

Puljong, selge ja kuldne

Puljong, selge ja kuldne

Minu puljongi keetmise algusaega jääb raamat 50 või oli see 100 nõuannet supi keetmiseks, täielik samm-sammuline õpetus, et puljong valmis saada ja muidugi ka portsjon supiretsepte. Mõned tõeterad algajale olid kuldaväärt. Ja suppi me armastame. Seega saab saadud tõeterasid sagedasti katsetada ning oma kogemusi juurde 

Hernesupp ühe tunniga!?!

Hernesupp ühe tunniga!?!

Kapis on kuivatatud herned, külmikus suitsusink, leidub ka vajalikke juurikaid. Kruubisõbral kruupe. Hernesupp saab järelikult valmis järgmiseks päevaks, kui just väheke ei kiirenda seda teemat. Nii pea ööpäeva. Herneste (ja kruupide) leotamise võrra ja siis veel keeduaega ka mäekõrguselt lühemaks. Kui vastlapäev liiga ruttu on